Lindberg

Het merk Lindberg zag in de beginjaren 80 het levenslicht in Denemarken. Bedacht door de heer Poul-Jørn Lindberg. Optometrist Poul-Jørn had een optiekwinkel en rond zijn 50e had hij zelf een bril nodig. Helaas kon hij niets vinden wat aan zijn eisen voldeed en hij besloot dat het anders moest. Sterke brillen, maar toch licht van gewicht. En zo geschiedde. Alles wat van Lindberg komt, is in samenspraak met de Deense design traditie: Discreet, klassiek en zorgvuldig overwogen eenvoud. Lindberg brillen hebben niet voor niets al verschillende prestigieuze designprijzen opgeleverd.
Lindberg brillen worden geproduceerd van de meest exclusieve materialen: titanium, acetaat, goud, platina en diamanten. Alles wat niet essentieel is heeft Lindberg weggewerkt. Er zal geen schroef zichtbaar zijn in de scharnieren en geen lasnaadje te zien. De brillen van Lindberg zijn daardoor de lichtste en meest comfortabele ter wereld. Maar dat neemt niet weg dat ze ook ontzettend flexibel en sterk zijn. Elk montuur is handmatig en individueel genummerd en dus aangepast aan specifieke voorkeuren van mensen. Wat mensen zo aantrekt in het merk Lindberg zijn de geraffineerde details en het extreme comfort. Zelfs de Deense koninklijke familie is fan!

Met een Lindberg bril maakt u een statement. Geen massaproductie, maar het zijn de details en materialen waar u voor kiest.